Runokuukausi – haaste kaikille runoja kirjoittaville
Löysin tällaisen. Ja vaikkakaan en koskaan ole juuri tällaiseen yhteisölliseen kirjoittamishaasteeseen juuri tarttunut (ja silloin kun olen, se on tuntunut teennäiseltä...) suostun itselleni nyt, koska minusta tuntuu siltä, että voisi olla hyvä päästää irti. Nautiskella.
--

"T.S. Eliot kirjoitti aikoinaan paljon siteeratussa runossaan, että huhtikuu on kuukausista julmin. Aion todistaa Eliotin olleen väärässä tekemällä huhtikuusta 2008 alkuvuoden tuotteliaimman kuukauteni ja kirjoittamalla vähintään yhden runon päivässä. Tulen julkaisemaan runojani molemmissa blogeissani, eli sekä pääblogissani 'Merkintöjä' (http://marstravolta.blogspot.com) että runoilijablogissamme Blast #2 (http://uusiblast.blogspot.com).

Kutsunkin kaikki runoja kirjoittavat ihmiset mukaan tähän leikkimieliseen haasteeseen. Kevät lähestyy kovaa vauhtia ja se merkitsee useimmille meistä uutta luomiskautta. Tulkaa siis mukaani, kirjoittakaa runo päivässä ja julkaiskaa tuotoksenne verkossa tai tehkää säkeitä pöytälaatikkoon. Tällä tavoin vuoden 2008 huhtikuusta voi tulla kuukausista parhain.

Esa Mäkijärvi Helsingissä 27.3.2008"