AARON
Äiti. Miten mummu sai maailmasta selvän?
                                    ÄITI
Olemalla paikalla.

Soitin lapsen mummulle. Hän koki vastuunsa kaikkivoipana varsin haastavana. Jos tätä kirjaa ei olisi jo kirjoitettu, se olisi silti olemassa. Lapsi ei ole todellakaan Tabula Rasa, eri asia, mistä hän ymmärryksensä kanssa tulee.
Ja mistä minä saisin samanlaiset silmät. Näkisipä toiset samalla tavalla, ei takin alla piilotellen, kyräillen; hyvinä, puhtaina, luottaisi.

Minä menen töihin ensi keskiviikkona uuteen, mutta tuttuun paikkaan. Se on vähän kummallista, näkökulma vaihtuu tyystin. Odotan mielenkiinnolla, tanssin eilen keittiössä: minulla on töitä. Rankka päivä oli, ensin 1 1/2 h työhaastattelussa, sitten tunnin työkkärissä (kuten selvisi: turhaan), tulin kotiin,  migreeni iski, illaksi menin Aaronin kanssa Risto Räppääjän ensi-iltaan. Illalla olin ihan poikki, ja vielä tänäänkin, piti olla osallistuva vanhempi ja mennä Mortenin vanhempainiltaan. Tietenkin halusinkin.

Nyt jää kappale kesken, en osaa yhtäkkiä sanoa mitään. En ole vielä saanut maailmasta selvää, mutta onhan tässä hyvä alku.