Historiankirjoissa, eritoten Raamatussa, esikoisuus on jollain tapaa hyvä ja kadehdittava asia. Esimerkiksi veljeksi Jakob ja Esau, jolta nuorempi veli otti petoksella esikoisen siunauksen ja esikoisoikeuden.

En ole kääntynyt hiljan tunnustukselliseksi kristityksi, ajattelenpa vain.

Esikoisuus tänä päivänä. Monessa perheessä esikoinen on tripodin kolmas jalka, ns. piilovanhempi, joka laittaa nuoremmat sisarukset nukkumaan, koska vanhemmat eivät jaksa/pysty tai ovat henkisesti/fyysisesti poissa.
Minä totuin jo nuorena siihen, että se saatoin olla minä, joka vei korvatulehdustaan kirkuvan pikkusiskon hoitoon. Aamulla piti mennä kouluun, ei voinut eikä jaksanut. Minä olen soittanut lukemattomiin paikkoihin, jossa minulle sanotaan: "siis anteeksi, siis sinä olet hänen siskonsa etkä äiti. " En ole. Minä olen Esau. Halvalla saisi joskus nämäkin esikoisoikeudet, tosin eihän sellaista, mihin rooliin, millaiseksi ihmiseksi on kasvanut, saa eikä välttämättä voikaan, haluakaan antaa pois. Kyllä kai minua vähän mairitteleekin, jos puoleeni käännytään, kun tulee pulmia. Ainakaan unisiskot eivät ole täällä ihan yksin, niin kuin minä olin.

Kirjoitin joskus vähän aikaa sitten, että olen vieläkin viisivuotias joka odottaa tarraa hyvästä käytöksestä. En ole vittuuntunut, koska minulta odotetaan ratkaisua joka asiaan. Tämä on lausuttu joskus ääneenkin: hoida sinä, kun a. sinulle se kuitenkin puhuu b. sinun on helpompi tällaisesta mainita c. koska kukaan muu ei tee sitä muuten. Mutta ok, that's the way it is. Esikoinen, ja vielä tuplasti näitä nuorempiaan vanhempi, ehkä menee sit näin. Mutta koska kukaan, paitsi nämä tytöt tietysti itse, ovat tulleet sanomaan että kiitos kun olet hoitanut niin monta asiaa hyvin. Kiitos kun tulit pyytämättä tähän tueksi, turvaksi ja kolmanneksi jalaksi. Kiitos kun teit aina parhaasi, autoit hoidit ja hoivasit vaikka olit vasta murrosikäinen. Never happened, never will.

Unisiskoista pienin soitti tänään ja kertoi asiansa. Kerroin, mitä tulee tehdä, rauhallisesti ja sovittiin, että aamulla soitetaan, varmistetaan että kaikki on ok Jälkeenpäin teki mieli meltota, heittää kamoja seinille. Älä helvetti soikoon pilaa elämääsi tyhmyyksillä! Ja ps. - puhelimen hiljaiselle luurille- post scriptum, mä olen täällä aina kun tarviit. Olisi ollut ällöttävää sanoa se, ennen kuin luuri naksahti tuli kohinaa hiljaisuus.

Minulla on kolme siskoa, vanhin on kauniimpi ja älykkäämpi kuin minä, keskimmäinen on kauniimpi ja   valo ja varjo samassa,  nuorin on olevinaan puunjuurta kun on oikeasti kukkaa, siroa pientä kesäkukkaa, orasta. Ja pikkuveli. Meidän ikäeromme on 24 vuotta ja kaksi universumia, ajattelen häntä aina.