"Lordi paikkasi euroviisutrauman"
-otsikko tekstitv:ssä viime yönä melko pian Suomen helvetti jäätyy-tyyppisen euroviisuvoiton jälkeen

Okei, menkää sinne torille. Laulakaa kimpassa Hard Rock Hallelujah. Ajatelkaa, että kyllä me sittenkin ollaan aika hyviä. Kaikki kunnioitus Lordille myös minulta siitä, että voittivat Europliisut. Ihan oikeasti, siitä huolimatta, että en juuri arvosta kyseistä europoppikisaa (ja ehkä juuri siksikin, sillä sydän lyö ihanasti-tyyppisten biisien keskellä mikä tahansa Hallelujaa erottuu edukseen, onnittelut myös siis perinteisen viisukaavan rikkomisesta). Ja vaikka en ihan oikeasti arvosta naamareita, siipiä, raketteja, hirviöpukuja (kaikki sitä, mistä kuusi-ja nelivuotiaani toki innostuvat) enkä laiskasta tekstintekemisestä jota tämä hirviötematiikka usein edustaa. Totta puhuen minusta on aika hassua, että aikuiset ihmiset innöstuvat mistään tuon tyyppisestä. Joka tapauksessa, viisuvoitosta tuli monelle hyvä mieli- ja se heille sallittakoon.

Liiankin hyvä mieli? Samainen lähde, tekstitv, lisäsi tietoutta:

- Euroviisut tulevat seuraavaksi Suomeen.
-Kisat maksavat 15 miljoonaa euroa.
-Osan talousvastuusta kantaa valtio, lupaa Matti Vanhanen.
No hallelujaa, sehän helpottaa. Kuinkas paljon tässä maassa on työttömiä? Paljonko on minimiäitiyspäiväraha? Entäs kotihoidontuki? Sairaspäiväraha? Valtiolla on siis varaa maksaa osa 15  miljoonan euron sirkushuveista, kun oikeasti tarvittaisiin rahaa lapsiperheiden tukemiseen. Vanhustenhoitoon! Terveyskeskuslääkäreihin. Minimitoimeentulon ja inhimillisen kohtelun  varmistamiseen kaikille ihmisille. Tai vaikka opetusryhmien pienentämiseen ja nuorisotyöhön. Keksisin tähän noin miljoona parempaa rahareikää verorahoille kuin laulukilpailut.
Ehkä summa ei ole kovin suuri, noin valtion budjetin mittakaavassa. Mutta periaatteellisesti. Aika kova on lasku kansallisen itsetunnon kohottamisesta.
Mutta vanha totuus on tietenkin se, että jos leipä ei riitä, niin tarjotaan sirkushuveja. Niin kansa pysyy rauhallisena. Alan ymmärtää jopa prekariaatin ylettömiä vaatimuksia kansalaispalkasta (kivaahan se olisi, jos perustoimeentulo olisi tällaisella, joka ei sinänsä ole tuottava yksikkö eikä sellaiseksi juuri pyrikään- mutta sinänsä en usko että kansalaispalkka toimisi. Jos raha on ilmaista se lopulta lamauttaa yhteiskunnan joka ei sitten enää tuota sitä ilmaista rahaa jaettavaksi..)Mutta miksi ei? Valtiolla tuntuu olevan rahaa sirkukseen. Miksi ei meitä toimettomia pellejä sitten valtio ylläpitäisi. :)
Okei. Tiedän sohivani muurahaispesää. Eihän tätä aihetta saa tähän sävyyn kosketella. Se on täytetty, meillä on nyt arpinaamainen  kumikristus joka on kaikkensa antanut.  Olkaamme pelastetut. Se tekee 15 miljoonaa euroa, kiitos.