Tuli pakkotauko bloggaukseen, kun tuhosin vahingossa nettipiuhan. Valokuvat (vain kahdeltatoista viime vuodelta, lukuunottamatta niitä jotka ovat tietokoneen kovalevyllä ja nimeämättömillä levyillä ympäri kämppää) ovat sängyn alla laatikossa.
Perjantaina Timppa osti kaksi valokuva-albumia. (Hienoa, saan siis suhteemme kaksi ensimmäistä kuukautta kansiin...)Minä ahkerana ja työteliäänä menin valokuvien kimppuun heti. Laitoin jalan nettipiuhan päälle ja laskeuduin polvilleni. Räts. Mötikkä jäi pistorasiaan, irtonaiset metallilangat roikkuivat ulos mötikästä ja johto oli katki.
Siivosin eilen ja toissapäivänä. Mistähän moinen ahkeruudenpuuska mahtaa johtua? Uusi nettipiuha ostettiin tänään. Myöhäistä, olen jo ehtinyt tottua siistiin kämppään. Yhtään valokuvaa en ole albumeihin vielä saanut.

En uskalla kommentoida uutisia tänään. Menisin kauhistuneena jokaiseen aprillipilaan mukaan ja nolaisin itseni. Voisivakohan valtakunnanlehdet uusia kulttuuriuutisensa myös huomenna?

Nyt on sitten huhtikuu. Mitäköhän sillä tekisi? Ulkona vesi on imenyt vettä. Tämä tarkoittaa sitä, että lumeen on uponnut sadetta, ja se on painavaa ja märkää. Esikoinen vietti tänään tunnin takapihalla onnellisena ja tuli sitten kainaloita myöten märkänä takaisin. Keskellä pihaa oli metrinen kuoppa lumessa ja sen keskellä kaivuri.
Kävimme myös nimeltä mainitsemattomassa pikaruokaravintolassa. Esikoinen söi hampurilaisensa, ranskalaisensa, joi limsan ja pirtelön, ja sen jälkeen huokaisi syvään ja totesi: "kiitos näistä juhlista". Kuopus ei meinannut malttaa syödä, sillä ravintolan radiosta tuli liian hyvää musiikkia. Pää heilui. Olen antanut informoida itseäni, että melkein neljävuotias kuopus tykkää musiikista, jossa "rokkaillaan kovaa" ja "kaikkein paras bändi on Ailon Meilen"- siis neljävuotiaani mielestä, ei minun. What can I say? Vaikka sitä kovasti yrittää kasvattaa, niin.

Tällaista pullamössöä tänään. Huomenna asiaa, tai ainakin seisahtanutta huoneilmaa taas. Silloin on sunnuntai, ja minulle se ei tuo mieleen leipomista vaan pikemminkin pussiin kuivahtaneet kannikat.

Helin täytyy yhä olla sairas. Minua ei huijattu tänään.