Tallinnan edustalta on löytynyt viisitoista öljyn tahrimaa joutsenta. Viron pelastusviranomaiset koettivat saada linnut rantaan, mutta eivät onnistuneet, koska rantaan ahtautuneilla jäillä oli mahdoton liikkua. Rannasta löytyi myös yksi kuollut joutsen.
Miksi tämä kevät on kuolleiden siivekkäiden aikaa.

Sadat ihmiset ovat osoittaneet mieltään Eduskuntatalon edessä taideaineiden opetuksen puolesta. Opiskelijat pelkäävät, että taideaineiden opetusta aiotaan edelleen vähentää.Ainejärjestö Kooman puheenjohtaja Petra Bergström sanoo, että taidealan opiskelijat ovat jo vuosia olleet raivostuneita taidealan opintojen jatkuvasta alasajosta niin peruskoulussa kuin opettajakoulutuksessa.

Minulle taideaineet olivat ilmatasku. Kuvaamataidon opettajani oli taiteellinen pikku punatukka, joka liehui luokan edessä ja vaikutti henkistyneeltä. En koskaan nauranut hänelle, koska aloin aavistella. Kokea. Hän ei saanut sitä aikaan, mutta koin jo silloin, että ajattelun perusta on muualla kuin matemaattisissa kaavioissa. Saatan olla väärässäkin.

Sain juuri nyt lahjaksi muiston. En osannut piirtää, mutta istun kadun reunassa lyhyt hiilenpala sormissani. Pulu tepastelee jalkojaan koomisesti nostellen näkökentän läpi. Emme osaa vielä pelätä lintuja. Aurinko paistaa, kura tuoksuu, ja hiekan ylellinen kuivuus lumen sulettua. Pölisee, on tuuli ja minä olen melkein kesäksi vapautettu. Opettaja suihkuttaa fiksatiivia paperiin. Lintu jähmettyy niille sijoilleen.

Tai:

Kuvassa on nainen ja palava portti. Naisen sisällä on lävistetty sikiö. Opettaja lähettää minut oppilashuoltoryhmän puhuteltavaksi.

Matematiikan opettaja ei koskaan joutunut reagoimaan minuun samoin. Hänellä ei ollut lainkaan auraa.Hän oli paperia, nyt jo mielestäni haurastunut.