http://www.ntamo.net/product/579/satu-lepisto-pohjoinen

Pohjoinen esim. AdLibriksessä. http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9522153737

Olen sanaton. Yhdeksän vuoden sukellus on ohi, nyt hengitän rinta auki. Kirja on tehty, julkaistu ja nyt hämmästellään, että mitä nyt.

Ja tätä sirkkalehtimäistä onnea.


Tässä vielä esittely Ntamon sivuilta.

Satu Lepistön esikoisrunokokoelma on voimakkaan tietoinen suunnista, paikoista ja paikannimistäkin. Runot tulevat kaukaa ja lähelle, mutta niiden dynaamisissa tiloissa lukija saa koko ajan olla valmis lähtemään. Pohjoinen on arkkityyppisen kaipuun mielentila: “lapsi” ja “sisar” ovat toistuvia topoksia, eivätkä ne tule runoihin vailla kipua, joka on aina värähtelyjään myöten koettua — “Koti, nimenomaan imperfekti”. Lepistön ilmaisu noudattaa ihailtavasti kokemuksen kompastelevaa logiikkaa. Lauseet ja fraasit säilyttävät omarytmisen tuoreutensa sen ainutkertaisuuden edessä. “Vuosi on lyhyt aika sanoa kaikki, joten leikitään.” “Kohta on toukokuu. Elämä ryskyy raakamaan läpi. Kohta on syksy”.

Satu Lepistö on syntynyt vuonna 1976 Tampereella ja opiskellut kirjoittamista kirjoittajakoulu Viita-akatemiassa ja Kullervo Järvisen Remonttiryhmässä. Hänet on palkittu useissa kirjoituskilpailuissa ja hänen runojaan on julkaistu mm. Kerberoksessa, Tuli&Savussa, nokturno.orgissa, antologioissa ja MotMot-vuosikirjassa. Pohjoinen on hänen esikoisrunokokoelmansa.